Annons

Byggplaner i Växjö stoppas

Publicerad 14 januari 2018
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Barometern-OT

En fastighetsägare i Marklanda utanför Växjö har sedan tidigare fått klartecken och byggt tre villor på sin åkermark. Han vill bygga nio nya villor på åkermarken, men politikerna är inte lika positiva, uppger Smålandsposten.

– Det är ju inte ett lätt beslut. Här finns ju någon som vill göra någonting och det är i sig positivt. Men detta, hade det legat någon annanstans så hade det gått att lösa. Det strider egentligen både mot miljöbalken och översiktsplanens intentioner, säger Nils Fransson (L), ordförande i byggnadsnämnden i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Redan i november såg det ut som om bygget inte skulle få klartecken. Politikerna i både miljö- och hälsoskyddsnämnden och i tekniska nämnden har sagt nej till att mer åkermark omvandlas till villatomter. De har bland annat kommit med invändningar kring biotopskyddet och risk för dyra va-lösningar.

Kommunstyrelsen har varit positiva till initiativet - om fastighetsägaren själv löser både va-lösningarna och anslutningen till riksväg 23, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons