Annons

Byggplaner i Växjö till domstol

Publicerad 13 september 2017
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Växjö kommun vill bygga bostäder där den nedlagda Bergundaskolan ligger. Det planeras för flerbostadshus och i detaljplanen finns det också möjlighet för en vårdcentral eller förskola. Detaljplanen antogs i februari men har överklagats vid två tillfällen. Nu har mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt i Stockholm beslutat att ta upp ärendet till prövning, skriver Smålandsposten.

I sitt överklagande ifrågasätter fastighetsägarna kommunens och länsstyrelsens hantering av ärendet och undrar om det är lagligt det klubbades av byggnadsnämnden i stället för kommunfullmäktige. De vänder sig också mot att det är fyravåningshus bland villorna som ska byggas.

Annons

”Det är tydligt att byggnadsnämnden med de små stegens förändring nu för första gången vill testa hur högt och hur långt inpå ett riksintresseområde det är tillåtet att exploatera i höjd”, skriver de enligt Smålandsposten.

Läs mer om fastighetsägarnas kritik här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons