Annons

Byggplaner kan stoppas

Publicerad 6 november 2017
Foto: MATS HOLMERTZ, BAROMETERN

En fastighetsägare i Marklanda utanför Växjö har sedan tidigare fått klartecken och byggt tre villor på sin åkermark. Nu vill han bygga nio nya villor på åkermarken, men politikerna säger stopp.

Enligt Smålandsposten har politikerna i både miljö- och hälsoskyddsnämnden och i tekniska nämnden sagt nej till att mer åkermark omvandlas till villatomter med bland annat invändningar kring biotopskyddet och risk för dyra va-lösningar.

Annons

Men trots att tjänstemannaförslaget också var ett nej valde kommunstyrelsens arbetsutskott att lyfta ut ärendet.

– Vi sa så här, att vi tar ett varv till och tänker igenom hur vi vill göra. Man har dragit lite olika slutsatser utifrån det uppdrag man har, men i slutänden måste ju också kommunstyrelsen sätta ner foten här. Jag vill tänka ett varv till innan vi lägger fram förslag till beslut, säger Per Schöldberg (C) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons