Annons

Byggstart för nytt jätteprojekt i Växjö

Under onsdagen togs det första spadtaget för den sista byggnationen på stationsområdet i centrala Växjö. Riksbyggen satsar och bygger 136 nya lägenheter.– Vi tror på Växjö och vill vara med och bidra till en framtida tillväxt av kommunen, säger marknadschefen Michael Lindebring.
Publicerad 7 juni 2017
Foto: Pressbild, Riksbyggen
Foto: Pressbild, Riksbyggen

Riksbyggens nya byggprojekt Lokstallet har utformats med inspiration från bland annat gamla magasinsbyggnader på stationsområdet.

– Det är glädjande att vi nu kan starta bygget som är den sista byggnationen på stationsområdet och som ger ett rejält tillskott av nya bostäder i ett mycket attraktivt läge i centrala Växjö, säger Michael Lindebring, Riksbyggens marknadsområdeschef, i ett pressmeddelande.

Annons

Spadtaget för det nya jätteprojektet i Växjö togs av Catharina Winberg (M), ledamot i kommunstyrelsen med ansvar för bostadsfrågor, Leif Linde, vd för Riksbyggen, och blivande boende. Förutom bostäder vill Riksbyggen lägga fokus på "livet mellan husen".

– Till exempel genom att skapa en gemensam takterrass med festlokal samt en gemensamhetslokal på innergården för föreningens medlemmar, säger Michael Lindebring.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons