Annons

Chaufför attackerad i Växjö

Publicerad 22 februari 2017
Foto: Stenbergs Lyft & transport
Foto: Stenbergs Lyft & transport

Vid 18-tiden på tisdagskvällen körde lastbilschauffören Martin Stenberg på gångbron över Norrleden. Han hann se ett par ungdomar som stod uppe på bron innan det small till ordentligt.

– Ungdomarna kastade ägg, sten och en glasflaska mot bilen. Det är tur att ingen blev skadad, säger Martin Stenberg som är vd på Stenbergs Lyft & transport AB.

Annons

Chauffören ringde polisen och började berätta om stenkastningen.

– Polisen fyllde i min mening och sa "Du menar gångbron vid Araby" innan jag hann berätta det. Så de måste veta att det är vanligt förekommande där, säger han.

Men polisen åkte aldrig på ärendet. Han fick inte heller anmäla händelsen.

– De lovade att ringa upp, vilket de fortfarande inte gjort. När liknande händelser sker i Danmark klassas det som mordförsök. Här får jag inte ens tid att anmäla, säger Martin Stenberg.

Martin Stenberg hoppas nu att politikerna i Växjö ska reagera och kanske sätta upp ett nät vid bron.

– Jag vill inte att någon annan ska råka ut för det här, säger han.

Från polisens håll berättar man att tre patruller skickades till platsen.

– Två polisbilar och en civilbil skickade ut direkt och letade. Men tyvärr lyckades vi inte hitta några, säger Robert Loeffel, pressansvarig vid polisen i region Syd till Smålandsposten.

Under de senaste månaderna har VXOnews rapporterat om flera incidenter vid gångbron. Läs mer om dem nedan.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons