Annons

Chef gav pengar till sig själv

Publicerad 18 februari 2017
Foto: ANDRÉ LARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: ANDRÉ LARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

En fakultetschef på Linnéuniversitetet medverkade i att ge sig själv över 700 000 kronor i individuella forskningspengar, uppger Smålandsposten. Mannen är ordförande för fakultetens styrelse och ledde mötet där de beslutade om den preliminära tilldelningen av pengarna för 2017.

Trots det finns inte jävsituationen dokumenterad i protokollet. Däremot finns det ett så kallat beslutbrev adresserat till mannen - underskrivet av honom själv. Han ska dock inte ha varit med i diskussionen om sin egen tilldelning.

Annons

– Det kanske borde ha stått att man inte deltar i diskussionen om sin egen tilldelning. Det är en allmän handling och vi borde tänka på att vara extra tydliga. Ett bra påpekande. Det där skulle aldrig ha tryckts. Jag vet inte vad det kommer ifrån. Det är där brevet är onödigt, det som går till mig själv, säger han till Smålandsposten.

Enligt kanslichefen Thorbjörn Nilsson granskar de frågan men det finns inget som pekar på en utredning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons