Annons

Chef i Växjö anmäler sin arbetsplats

Publicerad 8 maj 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Det är en hög arbetsbelastning på handläggarna på socialpsykiatrins utredningsenhet i Växjö. Det tycker i alla fall avdelningschefen Anette Borg som nu larmar om missförhållanden eller påtaglig risk för missförhållanden enligt Lex Sarah.

Enligt Smålandsposten är Anette Borg sparsam med kommentarer kring ärendet och hänvisar istället till förvaltningschefen på arbete och välfärd.

– De har varit och de är hårt belastade och de hinner helt enkelt inte med sitt arbete som det ser ut i dag. Det är ju en arbetssituation som inte är rimligt och det är inte bra för de människor som vi faktiskt är satta att hjälpa. Anmälan är ett sätt för dem att lyfta allvaret med det och så får i förvaltningsledningen titta på hur vi ska hantera det här, säger Per Sandberg, förvaltningschef på arbete och välfärd, till Smålandsposten. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons