Annons

Chefer kan bli vårdpersonal

Publicerad 9 maj 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

”För att vi ska kunna säkerställa patientsäkerheten i sommar så behövs extraordinära åtgärder vidtas”, skriver de moderata regionpolitikerna Roland Gustbée och Thomas Ragnarsson till regionstyrelsen.

Deras förslag till att lösa bemanningssituationen i Region Kronoberg är att chefer och administratörer ska jobba minst 50 procent "patientnära" under de jobbigaste veckorna. Det krävs dock att de har en vårdutbildning, något Roland Gustbée och Thomas Ragnarsson anser att flera chefer och administratörer har, skriver Smålandsposten.

Annons

Under sommaren är det uppehåll i både utvecklingsarbeten och projekt samt färre möten. Då anser de båda männen att de aktuella personerna hade kunnat användas på ett bättre sätt.

Tidigare har Region Kronoberg erbjudit redan anställda sjuksköterskor mellan 5 000 till 8 000 kronor för varje extra arbetspass under sommarmånaderna.

Charlotte Stjernkvist

Roland Gustbée. Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons