Chili con carne

Publicerad 10 juni 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Denna helgen befinner jag mig på Sweden Rock Festival. Som tradition har jag alltid med mig en stor gryta Chili Con Carne till huset vi bor i, En Chili smakar bra oavsett årstid men extra god är den när man kommer hem sent efter en lång dag på festivalen. Chilin smakar bäst om den görs dagen innan den ska ätas så alla smaker få stå och dra till sig över natten. Servera chilin med färskt fransbröd och smör. Rock on! :-)

Chili Con Carne

Ingredienser till 4-6 portioner

▪ 500 g nötfärs

▪ 1 gul lök

▪ 2 vitlöksklyftor

▪ 1 tsk spiskummin

▪ 1/2 tsk kanel

▪ Chilipeppar efter smak

▪ 1 msk balsamvinäger

▪ 2 msk kalvfond

▪ 4 dl vatten

▪ 1/2 dl chilisås

▪ 1 burk krossade tomater

▪ 1 burk vita bönor i tomatsås

▪ 1 burk kidneybönor

▪ 1/2 gul paprika

▪ 1/2 röd paprika

▪ 1/2 grön paprika

▪ 1 stjälk selleri

▪ salt

▪ smör

1 Hacka alla grönsaker i bitar.

2 Fräs färsen i smör,

3 Tillsätt hackad lök, vitlök och kryddor.

4 Låt fräsa nån minut.

5 Tillsätt resten och koka upp.

6 Låt sjuda under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.

7 Rör om då och då.

8 Smaka av med salt och ev mer chilipeppar.

9 Låt stå över natten för bästa resultat.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.