Annons

Cirkus utsatt för sabotage i Växjö

Publicerad 18 april 2017
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

I helgen som kommer sätter Cirkus Olympia upp föreställningar i Växjö. Men under påskhelgen utsattes cirkusen för ett sabotage. Någon eller några har satt nya lappar på cirkusens reklamskyltar runt om i staden. På lapparna står det att det är inställt på grund av djurplågeri.

– Oj. Detta visste vi inte om. Det är väldigt illa och inte alls roligt. Jag måste skicka ut någon för att plocka bort detta, för så här får det inte gå till. Jag menar att man kan ha sina åsikter men man behöver inte gå och klistra på sådant som inte är sant. Vi borde polisanmäla men jag vet inte om det hjälper, säger Henrika Bengtsson, en av Cirkus Olympias ägare, till Smålandsposten.

Annons

Cirkuse har bland annat en kamel, lamadjur, en get och flera hästar under sina föreställningar. Enligt Henrika Bengtsson behandlas djuren alltid väl.

Arkivbild från Smålandspostens arkiv Foto: JOHANNA URSJÖ, SMÅLANDSPOSTEN
Arkivbild från Smålandspostens arkiv Foto: JOHANNA URSJÖ, SMÅLANDSPOSTEN
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons