Annons
Växjö

Cityprofilen avgår - riktar skarp kritik

Växjö • Publicerad 2 maj 2018
Foto: Filip Sjöfors

Efter två år som styrelseordförande i Växjö Cityförening väljer John Curovac, entreprenör och vd för ICA Cityhallen, att avgå. Dessutom avslutar han sitt medlemskap efter 13 år. I ett öppet brev till Växjö Citys medlemmar skriver Curovac att beslutet bland annat beror på att Citysamverkans tre parter; butikerna, fastighetsägarna och kommunen, inte har förståelse för varandras situation.

– Det här fungerar inte, tanken är god men man måste justera systemet så att det fungerar i verkligheten. Vi betalar så mycket och lägger ner så mycket tid men resultaten är få. Det är frustrerande att sitta där gång på gång och lägga ner tid när det inte händer något. Jag är van att se resultat. Hela den här tanken med Citysamverkan borde finnas under kommunens tak. I slutändan är det de som beslutar över allt. Vad hjälper det att vi göra butikerna snygga och bra om vi inte har parkeringar och belysning i city?, säger John Curovac till VXOnews.

Annons

Han menar att det inte finns någon som brinner för frågorna och ingen röd tråd.

– Det är stor skillnad på att ha ett jobb och att brinna för det. Ingen part har förståelse för de andra två. Kommunen, fastighetsägarna och butikerna måste skärpa sig. Kulturen är att om man inte klappar folk på axeln och berömmer så är man en bråkstake. Man får inte ha en annan åsikt. Det skapas grupperingar och folk håller varandra om ryggen. Det enda jag vill se är resultat men det är det man inte får.

Ny ordförande i Växjö Cityförening är Olivera Bobuiescu på frisörsalongen LYX VXO.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons