Annons

Comeback för Viperspanelen

Publicerad 21 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En historisk match stundar. Då gör vår Viperspanel en Eric Roos – en bejublad succécomeback. Veckans fråga:

Hur går det i SM-finalen?

Annons

Emma Mourojärvi, supporter och syster till Robin i laget

”Det kommer bli en härlig upplevelse. Vi åker hela familjen upp till Globen för att stötta laget. Vipers är Laddade och går för seger. Jag tror och hoppas på att det blir guld. Vipers vinner med 7-5”

Martin Starkman, ungdomstränare i Växjö Vipers

”Ja gisses, vilken vecka! Vipers i SM final med det yngsta laget i hela SSL, vilken bragd redan innan finalen har spelats.

Vi tar med oss hela Vipers P01 till Globen som den perfekta avslutningen för säsongen! Trumman och flaggorna är redan packade för resan upp lördag.

Kan detta unga lag skrälla igen? Kanske, kanske!! Jag tippar kanske mer med hjärtat än hjärnan, men mitt tips går iaf till att Manuel Engel avgör i sudden death!! Det blir 6-5 till huggormarna!!

Vi väser vidare...”

Dennis Mårtensson, tidigare tränare i Växjö Vipers

”Med Vipers unga oerfarna lag i detta sammanhang kommer Falun initialt att ta initiativet men där de sista 10 minuterna kommer bli avgörande för Vipers. Man kommer jaga och sätta sig i en position av desperation i slutskedet av matchen och genom den trygghet man byggt upp under säsongen nå ett direkt avgörande i sudden där hjärtat säger 6-5 till Vipers genom en återerövrad boll av Filip Kjellsson som serverar André Andersson som sätter den lågt i höger hörn bakom Faluns Johan Rehn. SM-guld till Vipers mao.”

Viktor Gustavsson, fd spelare i Vipers, nu tränare i Ingelstad IBK

Annons

”Jag har länge varit rätt säker på att är det något lag Falun inte vill ställas mot i en final så är det just Växjö. Man har egentligen inte ens varit nära att hitta rätt nycklar för att besegra Vipers den här säsongen någon av gångerna. Detta tror jag, trots att det är en ny och helt annan match, att Falun inte känner sig alls tillfreds med och att man gärna hade sett ett annat motstånd.

Växjö kommer behöva reda ut en rejäl anstormning från Falun i den första delen av matchen. Jag tror Falun kommer gå för knock under den första halvan av finalen. Kommer Vipers därifrån med ett hyggligt resultat så ser chanserna till seger mycket goda ut.

Det blir jämnt och tight hela vägen. 6-6 efter full tid sen slår jag till med att straffar till slut får avgöra och att Kosonen + Valle Ahlroth blir stora hjältar.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons