Annons

Concha blir sportchef i Öster

Publicerad 1 augusti 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

[xuqw0lt9]

Öster har gjort klart med en ny sportchef. Förre landslagsbacken Matias Concha kommer närmast från en sommar som SVT-expert under fotbolls-EM. Rekryteringen och satsningen finansieras av sponsorer.

Annons

– Det är några av våra befintliga partners har förklarat sitt intresse att hjälpa till med just detta, säger Martin Jonasson, ordförande i Östers IF.

Under måndagseftermiddagen presenterades den nya sportchefen för Östers spelartrupp. Thomas Askebrand har tidigare varit sportsligt ansvarig i klubben. Nu återgår han till att bara träna laget och han finns med i planen även för säsongen 2017.

– Vi jobbar gärna vidare med Thomas och det har definitivt inte funnits någon anledning att inte jobba vidare. Vi har ingen annan agenda än att Thomas är vår man för nästa säsong, säger Martin Jonasson.

Matias Concha bor strax söder om Helsingborg och kommer att pendla till sitt nya jobb i Växjö.

– Hellre rätt människa med lite bök och stök runt omkring än fel person nästgårds, säger Martin Jonasson.

Öster har presenterat tre nyförvärv inför omstarten i division 1 södra. Daniel Ahonen och David Johannesson är tillgängliga redan i höst. Mattias Pavic från Oskarshamn är klar för säsongen 2017. Matias Concha har inte haft en aktiv roll i rekryteringarna, men han har varit informerad om planerna.

Här kan ni följa vår liverapportering från presskonferensen.

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/vxorydis">Tweets by vxorydis</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons