Annons

Cyklisternas skarpa kritik mot cykelleden

Publicerad 22 juni 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Förra året invigdes den 27 mil långa Sydostleden mellan Växjö och Simrishamn. Men sträckan mellan Växjö och Ingelstad, som är en av ledens få delar som inte är asfalterad, har bara en smal stig för cyklisterna att använda och sträckan är övervuxen av ogräs och har gropar. Nu riktar de dagliga användarna av sträckan kritik, skriver Smålandsposten.

Tidningen har pratat med cyklisten Rolf Pettersson som menar att gruset inte är hårdpackat och därför gör det svårt att använda leden.

Annons

– Du har ju bara 30 cm ordentligt underlag att cykla på här. Resten är djupt grus eller upptrampat av hästar och det går inte. Så ser det ut från Ingelstad till Skir. Och från Ingelstad till Uråsa ska vi inte ens snacka om. Där är det rena tvättbrädan. Jag cyklade där i går, så nu tror jag att mina halsmandlar har fått sällskap av pungkulorna, säger han.

De kritiska cyklisterna får också medhåll från Region Skåne, som är huvudman för Sydostleden.

– Så här får det inte vara. Meningen är att man lätt och bekvämt ska kunna ta sig fram på vägen. Det är respektive kommun som ansvarar för underhållet av sin sträcka, men jag ska omedelbart ta tag i det här själv, säger Lene Hansson, huvudansvarig för Sydostleden i Region Skåne, till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons