Annons

Då öppnar Växjö islamiska skola igen

Publicerad 7 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under midsommardagen i fjol sattes Växjö islamiska skola i brand. Stora delar av skolan totalförstördes och sedan dess har skolverksamheten flyttats till Tallhöjdens lokaler på Araby.

I över en termin har de gamla lokalerna renoverats och snart är dags för elever och lärare att flytta tillbaka. Skolan, som har blivit större och modernare, har utrustats med kameror och belysning i förebyggande säkerhetssyfte. Enligt P4 Kronoberg är ombyggnationen klar i april och eleverna väntas få återvända till de nygamla lokalerna kring påsk.

– Det ska bli kul att flytta tillbaka, då kan vi använda tekniska hjälpmedel igen. Men det är inte bara det utan det är att få flytta tillbaka till sin gamla arbetsplats. Det är en trygghet, arbetsplatsen blir som ett andra hem, säger läraren Termin Taha till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons