Annons

Då undersöks brandplatsen

Publicerad 26 juni 2016
Foto: Mikael Skoog
Foto: Mikael Skoog

[b7ds7xfo]

Det kommer att dröja till början av nästa vecka innan polisen kan påbörja en teknisk undersökning vid Växjö Islamiska skola. Det rapporterar P4 Kronoberg. Räddningstjänsten har arbetat vid skolan under hela natten, men fick kontroll över branden vid 02-tiden.

Annons

– Branden har börjat vid byggnadens västra gavel och det brann utvändigt när styrkan kom till platsen, säger räddningsledare Conny Petersson till Smålandsposten.

Fastigheten är rök- och brandskadad. Räddningsledaren vill inte spekulera i om branden är anlagd.

– Kan inte uttala mig om det för det vet jag inte. Det är inte speciellt vanligt att det brinner utvändigt men det händer. Branden verkar inte ha startat på ett naturligt sätt men jag vet inte om den är anlagd, säger Conny Petersson till Smålandsposten.

Polisen har rubricerat branden som mordbrand. I väntan på den tekniska undersökningen kommer man att förhöra vittnen under söndagen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons