Annons

Dags för Tingsryds ispremiär

Publicerad 31 juli 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Klockan 17 i eftermiddag inleder TAIF:s tränare Magnus Sundquist säsongens första ispass i Nelson Garden Arena. Det blir starten på hans tredje säsong i klubben.

Elva nyförvärv finns med i årets trupp. Backen Simon Karlsson, närmast från Västerås, blev sist in och presenterades tidigare i sommar. Han återvänder nu till södra Sverige och kommer att pendla från hemmet i Karlskrona.

Annons

– Det känns jättebra. Det ska bli väldigt kul att dra i gång, säger Simon Karlsson.

Den 24-årige backen draftades av Nashville Predators för sex år sedan och gjorde en fin allsvensk säsong med Karlskrona 2013/14. Han skrev kontrakt med HV71, men insjuknade i körtelfeber. Vägen tillbaka blev lång. Först förra hösten var han tillbaka på isen.

– Nu har jag lite mer att gå på. Förra året hade jag ingen aning alls var jag stod eller om jag ens kunde spela. Nu känns det betydligt bättre.

Förra säsongen inleddes i Södertälje och avslutades i Västerås.

– Jag kunde spela, det var huvudsaken. Det är skönt att veta att det håller. Nu gick jag jobba igenom ett år och jag spelade nästan alla matcher.

Tingsryd har värvat målvakt Andreas Ljunggren, backarna Simon Karlsson och Adrian Saxrud Danielsson och forwards i Mikael Frycklund, Mats Frøshaug, Victor Laz, Hampus Melén, William Romfors, Kim Tallberg, Mathieu Tousignant och Daniel Öhrn.

– Jag tycker att det ser intressant ut. Stommen sedan några år är kvar och sedan kan förhoppningsvis vi nyförvärv bidra med det som vi är bra på.

Vilken roll vill du ta?

– Jag vill ta en stor roll. Jag vill spela mycket, spela powerplay och bidra över hela banan, säger Simon Karlsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons