Annons

Danspalats stänger portarna för gott

Publicerad 19 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Folkets park i Växjö ska rivas för att ge plats åt fler bostäder. Den sista juni i år stängs portarna för gott och redan nu håller de blivande fastighetsägarna på med att ta fram ritningar för platsen.

I och med rivningen förlorar flera danssuga Växjöbor ett ställe att gå till för att utöva sin hobby. Kaskad, som dansbanan heter har även fungerat som ett samlingsställe för funktionshindrade, då lokalen kan ta emot många rullstolar på ett säkert sätt. Ingen annan stans i länet finns den möjligheten.

Annons

I protest mot rivningen har en namninsamling startats i hopp om att hitta en ny lokal där alla kan samlas.

– De närmaste dansbanorna är åtta, tio mil härifrån, säger Irén Nilsson till Smålandsposten.

Hon har samlat ihop drygt 500 namnunderskrifter till Växjö kommun och menar att det inte hade varit några problem att få ihop tusen till.

– Vi vädjar till kommunen att de hjälper oss med någonstans där man kan vara. En mötesplats där man kan bedriva både dans, ha konferenser med middagar för 600 personer. Och för de funktionshindrade som inte har någon annan stans i hela länet att samlas på, säger Irén Nilsson.

Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden menar att hon inte kan göra någonting åt saken, men har förståelse för föreningarna.

– Jag tycker synd om dem. Men det bästa vore att föreningarna går samman och gemensamt skickar in en skrivelse så kan vi försöka hitta en befintlig lokal. Att bygga är inte aktuellt, säger Eva Johansson till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons