Annons

Därför blev Andreas inlåst på tåget

Publicerad 27 april 2016
Foto: Petronella A Lindgren, SMålandsposten
Foto: Petronella A Lindgren, SMålandsposten

Förra veckan blev Andreas Anderberg och flera andra resenärer inlåsta på ett tåg. Nu har Länstrafiken Kronoberg utrett vad som låg bakom händelsen där passagerarna glömdes bort och blev lämnade i ett låst tåg, skriver Smålandsposten.

– Personalen gjorde fel och följde inte instruktionerna när man inte kontrollerade om det fanns passagerare kvar på tåget när det låstes, säger Clas Carlsson, Länstrafiken Kronoberg till Smålandsposten.

Annons

Enligt honom ska personalen ha brustit i sina rutiner och det kan ha berott på att problemen som uppstod när tåget skulle separeras i Växjö. Delningen ska ha tagit tid och varit, vilken kan ligga bakom att personalen inte kontrollerade hela tåget.

– Det finns ingen ursäkt, personalen har gjort fel här och man får inte göra en sådan miss, säger Clas Carlsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons