Annons

Därför luktar det fis om köttbullarna

Publicerad 17 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Hej Sara Hoff, pressansvarig på Scan. Varför luktar köttbullarna fis när man öppnar paketen?

– Kort kan man säga att det är för att vi har färsk lök i köttbullarna. Många andra har torkad lök i sina produkter men vi använder färsk och det är det som gör att det blir den här aromen i förpackningen. Vi har också en väldigt snabb kylprocess av köttbullarna, från att vi tillverkar dem till att vi förpackar dem. Vi jobbar på att hitta lösningar på att få bort den här doften men än så länge har vi inte hittat något bättre alternativ.

Annons

Varför blir det så här av löken?

– När man lägger ner köttbullarna i förpackningen, när i har stekt dem kommer de snabbt ner i förpackningen, får lock på sig och vi kyler ner dem för att ha en bra hållbarhet. Då blir det den här doften.

Varför väljer många att ändå äta dom, fastän de luktar väldigt illa?

– Mammas köttbullar är ju etablerade och har funnits med sedan 70-talet och är en klassisk köttbulle i Sverige. Det är också en köttbulle som är fri från e-nummer och vi jobbar aktivt med att höja kvalitén. Det är en köttbulle som lever i modern tappning över tid och det är nog därför som konsumenterna väljer att äta den. Den är ju god när man har tillagat den, men det är ju precis när man öppnat förpackningen som man känner den här doften.

Du frågar - vi söker svaret.

Maila till tips@vxonews.se

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons