Annons

Därför rasade innergården i Växjö

Publicerad 23 februari 2018
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den 6 december i fjol rasade en 300 kvadratmeter stor innergård ner i garaget vid nybyggnationen på Södra Järnvägsgatan. Ingen person kom till skada men bara minuter innan olyckan fanns byggarbetare på platsen.

Nu har totalentreprenören Peab lämnat sin förklaring till varför raset inträffade. Konstruktören bakom innergården ska ha räknat fel och bultarna satt för långt ifrån varandra vilket gjorde att fästena inte klarade av att bära tyngden, skriver Smålandsposten.

Annons

– Tittar man både på den interna och externa utredningen så är grundorsaken till att det här föll in att infästningen av bjälklaget var underdimensionerat. Det är grundorsaken. Är det en underdimensionering så klarar det inte de här lasterna helt enkelt, säger Peabs arbetsmiljöchef Urban Alm till Smålandsposten.

Huvudkonstruktör för den del som rasade var Helsingborgsbaserade företaget CM byggkonsult. De vill inte uttala sig om händelsen.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons