Annons

Därför saknades Rosén på första ispasset

Här finns hungriga och rutinerade stjärnor. Och framtidsnamn som snart kan vara stora stjärnor. Växjö Lakers har dragit i gång en ny hockeysäsong.
växjö • Publicerad 1 augusti 2017
Foto: Nadia Hagberg
Foto: Nadia Hagberg

Ett par hundra supportrar fanns på plats i Vida Arena under tisdagen för att se höstens första ispass. Lagkapten Liam Reddox var först på isen, tätt följd av stjärnvärvningen Viktor Fasth som är tillbaka i klubben efter fem år i NHL och KHL. Världsmästarmålvakten, backen Daniel Rahimi och forwardstrion Martin Lundberg, Janne Pesonen och Andrew Calof är fem tunga och meriterade nyförvärv.

– Det känns absolut som att vi har en spets och ledande spelare som har en väldigt stor hunger kvar, säger tränaren Sam Hallam.

Annons

Känslan är att alla har ett osynligt C på bröstet också?

– Så blir det. Vi får in personer som har en härlig karisma och vinnarinstinkt inne i omklädningsrummet, i bussen och varenda utrymme vi befinner oss i.

Vid sidan av de rutinerade namnen finns spännande framtidsspelare. Jonas Røndbjerg, Ludwig Wistén och Nils Carnbäck har flyttats upp från J20-laget. Joel Persson kommer från division 1-hockeyn och Elias Pettersson valdes som nummer fem i sommarens NHL-draft.

– Vår framgång bygger på att vi får ut den potentialen från många av dem.

Ett par spelare saknades på första ispasset. Elias Pettersson och Linus Högberg är på landslagsläger med Juniorkronorna. Ben Youds anländer senare i veckan och Robert Rosén hade halsfluss. Han kan eventuellt behöva inleda säsongen med ett par veckors rehabträning.

Tisdagen den 8 augusti anordnas Skills competition i Vida Arena. Två dagar senare spelas första träningsmatchen mot Linköping.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons