Annons

Därför vinner Växjö Vipers och Taif

Publicerad 15 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Vinterns två succélag i länsidrotten har hamnat i brygga. I kväll måste Taif vinna för att inte säsongen ska vara över. Nästan lika avgörande är det att Växjö Vipers spräcker nollan i matchserien mot Dalen. Chansen att lyckas blir större med positiva tankar i huvudet. De kommer här - och vi börjar i Fortnox Arena där Växjö Vipers har en andraserve in i matchserien efter två förluster i förlängning.

• Dalen åker till Växjö helt utan press. Det borde synas vilket lag som behöver vinna matchen mest.

Annons

• Alvkedjan är återförenad och Ludwig Persson, Valdemar Ahlroth och André Andersson levererar offensivt.

• Dalens rutinerade spelare har klivit fram hittills, men för varje match som går skaffar sig även ett ungt Växjö Vipers mer rutin.

• Trots förlusten senaste är Växjö Vipers fortfarande en matchfaktor hemma i Fortnox Arena. Speciellt om det dyker upp lite fler än drygt 800 personer i kväll.

Växjö Vipers har fortfarande en liten chans kvar om det blir förlust i kväll. Det har inte Taif, men det finns positiva fakta att lyfta fram där också inför kvällens match mot Leksand.

• Taif har inte förlorat tre matcher i rad på hela säsongen. Det sker för första gången vid förlust i kväll.

• Alla spelare är med i bussen. Det innebär troligen att Magnus Sundquist har alla tillgängliga för första gången i kvalspel.

• Taif tar tagit poäng i båda mötena i Tegera Arena tidigare denna säsong.

• Taif måste visserligen vinna, men vinner man måste Leksand göra en ny resa till Småland. Det vill man inte och jag tror att vi kan få se en matchbild som talar för ett kontringsstarkt bortalag.

Avgörande matcher är något att längta efter som idrottsintresserad. I kväll får vi nästan dubbelt upp - på allra högsta nivå. Missa inte det.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons