Annons

De blev SHL:s fulaste lag

Publicerad 15 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Sedan två säsonger tillbaka granskar SHL:s situationsrum vad som händer på isen i matcherna. Under första säsongen anmäldes 21 fall till granskning. Den siffran ökade till 39 fall den nyligen avslutade grundserien. Det beror bland annat på att även filmningar tillkommit.

29 tacklingar som anmälts av situationsrummet har lett till en avstängning. Sex klubbar noteras för tre anmälda fall med avstängning som följd. Det är HV71, Malmö, Skellefteå, Djurgården, Linköping och Modo. Fyra klubbar hamnar på två fall med avstängning. Det är Frölunda, Rögle, Färjestad och Luleå. Örebro, Växjö Lakers och Brynäs har ett fall var. Karlskrona har klarat sig från domar efter fall som anmälts av situationsrummet.

Annons

Lägger vi samman ovanstående statistik med domar avstängningar som delats ut efter grova matchstraff får vi följande tabell.

1. HV71 - 8 avstängningar

2. Malmö - 7

3. Skellefteå - 5

4. Linköping - 4

5. Örebro - 4

6. Djurgården - 4

7. Luleå - 4

8. Rögle - 4

9. Frölunda - 3

Annons

10. Modo - 3

11. Brynäs - 3

12. Växjö Lakers - 2

13. Färjestad - 2

14. Karlskrona - 0

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons