Annons

De får miljoner till flyktingarbete

Publicerad 16 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Svenska kyrkan lägger en rekordsumma för arbetet med flyktingar och asylsökande. Totalt handlar det om 75 miljoner kronor utöver budgetramen, varav 25 miljoner ska användas till arbetet med asylsökande och flyktingar i församlingar och pastorat. Av de 25 miljonerna får Växjö stift 2,5 miljoner kronor.

– Svenska kyrkan vill ta ansvar och verka för en god integration och stötta de människor som tvingats fly till vårt land, säger Jonas Löhnn, stiftsadjunkt och ansvarig för flyktingfrågor i Växjö stift.

Annons

Alla församlingar i Växjö stift får ta del av pengarna. Hur mycket varje församling får beror på hur många flyktingar man har tagit emot de senaste åren samt hur många invånare det finns i församlingen.

Pengarna ska användas under 2016 och måste gå till helt nya insatser. Om det blir pengar över i något stift omfördelas det till de som behöver mer.

Svenska kyrkan ska också få hjälp i arbetet med flyktingar och asylsökande. Sex halvtidstjänster på Växjö stifts sju kontrakt ska startas från och med i höst och ett år framåt.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons