Annons

De får vänta på bättre mobiltäckning

Publicerad 31 maj 2016
Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist

Planerna på att rusta upp mobiltäckningen på de områden i Växjö kommun som har dålig mobiltäckning skjuts fram. Eventuellt kan de slopas helt då mobiloperatörerna har fått krav på sig att förbättra mobiltäckningen samt fått möjlighet att koppla ihop de olika näten med wifi.

Det är boende i Kalvsvik, Jät, Tolg , Asa, Gemla och Gransholm som berörs av uppskjutningen. Där har man mätt mobiltäckningen med hjälp av renhållningsbilar och på de aktuella platserna går det inte att ringa.

Annons

– Vi vill inte investera i något som kommer att vara gårdagens teknik. Rådet vi har fått från både Wexnet och tjänstemännen på kommunen är att avvakta eftersom man nu genom fiber kan få bra telefontäckning. Det kanske inte kan lösa allt men vara ett bra steg på vägen så att man får täckning på gårdsplanen och i huset, säger Per Schöldberg (C), andre vice ordförande i kommunstyrelsen till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons