Annons

De får Vipers möta i slutspelet

Publicerad 2 mars 2016
Växjö Vipers-Mullsjö. En trolig SSL-kvartfinal för vår panel. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Växjö Vipers-Mullsjö. En trolig SSL-kvartfinal för vår panel. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

En match återstår innan vi kan bokföra SSL-säsongen. Växjö Vipers är redan klara för slutspel. I dag spekulerar våra panelmedlemmar om dröm- och mardrömsmotstånd för Växjö Vipers.

Jonas Gustavsson, frilansskribent som bevakar SSL för Sportbladet

Annons

Om man ser till det rent sportsliga, och inte det geografiska, så hade Dalen varit det bästa kvartsfinalmotståndet för Växjö. Det har blivit två segrar mot Umeålaget under säsongen och känslan är att Växjö skulle ta hem den matchserien. Sämsta, eller svåraste, kvartsfinalmotståndet skulle vara Falun, även om Växjö bröt sin långa förlustsvit mot de trippla mästarna genom att vinna uppe i Dalarna tidigare under säsongen. Över sju matcher tror jag inte Växjö skulle klara av den serien. Med tanke på tabellen, och slutomgången, så känns det dock föga troligt att det blir varken Dalen eller Falun i kvarten. Jag tror Växjö grejar fjärdeplatsen i sista omgången - och då talar mycket för en kvartsfinalrepris mot rivalen Mullsjö.

Helena Bjärshag, tidigare spelare i Ingelstad, Vöikers och IV08

Vipers drömmotstånd i en kvartsfinal skulle vara Linköping, dem två senaste säsongerna har Vipers lyckats vinna väldigt enkelt hemma mot Linköping samt förlorat i Sudden på bortaplan. Med tanke på nuvarande tabellplacering för Vipers innebär det en semifinalplats;). Mardrömsmotståndet får jag nog lov att säga Falun trots att dem inte imponerat lika stort i grundserien i år. Men med spelare som Rasmus Enström och Galante-Carlström med flera kommer Falun bli livsfarligt i ett kommande slutspel. Falun har många spelare som kommer höja sig ytterligare ett snäpp i ett stundande slutspel. Med det sagt tror jag samtidigt att Vipers kommer bli en obehaglig överraskning för dem flesta lag.

Dennis Mårtensson, tidigare tränare i Växjö Vipers

Vipers till slutspel! Får börja med att säga vilken enorm prestation detta är med tanke på den omsättning av spelare som gjordes inför säsongen och med den trevande starten på försäsongen med träningsmatchen mot Höllviken i minne. Ojojoj säger jag då att man utöver slutspel dessutom har kontroll över fjärdeplatsen i serien. Det visar att Vipers sedan man kom upp till landets högsta liga har jobbat med rätt modell och rätt fokus, prestation före resultat skapar förutsättningar som är krispiga och fräscha och andas framgång. Denna fjärdeplats kan komma att göra en stor skillnad för Vipers med att "slippa" topp 3 men framförallt få en extra match hemma i Fortnox där man är erkänt starka. Tittar vi på motståndare kring "bästa respektive sämsta" så innebär en fjärdeplats att man får "ta det som blir över". Så vad blir över? Om vi räknar med att Pixbo vinner serien och att Linköping lyckas hålla sig kvar på slutspelsplats så tror jag att just att dessa två kommer mötas. Vem kan Falun tänkas välja? Min gissning faller på Helsingborg vilket innebär att Storvreta då har Dalen eller Mullsjö att välja på där Vipers får ta det som blir över. Mot bägge dessa lag har Vipers visat prov på kontroll och framgång och kvartfinalsresor till Umeå är inget jag tror att Vipers ekonomi är speciellt intresserad av. Däremot ännu en het drabbning mellan Vipers och Mullsjö hade skapat en hetta och passion som drivit publiken till Fortnox (catching) men som också hade gett laget den energi man behöver för att fortsätta hålla den fantastiska form man har just nu där man dessutom har fördelen av en extra hemmamatch som kan innebära att Vipers får revansch från förra året.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons