Annons

De förlorar simundervisningen efter 22 år

Publicerad 2 mars 2016
Efter 22 år förlorade Växjö Simsällskap utförandet av sommarsimskola. Foto: Erik Ottosson, Smålandsposten
Efter 22 år förlorade Växjö Simsällskap utförandet av sommarsimskola. Foto: Erik Ottosson, Smålandsposten

När Medley erbjöd sig att utföra simskolelektioner för sommaren till ett så lågt pris att Växjö Simsällskap (VSS) inte kunde konkurrera med det förlorade VSS sommarsimskolan - efter 22 år.

Växjö Simsällskap har stått för simundervisningen sedan 1993 men deras avtal med kommunen gick ut sommaren 2015. Det blev då en budgivning mellan VVS och Medley, som till slut vann budgivningen, skriver Smålandsposten.

Annons

Att VVS förlorade utförandet av sommarsimskola kommer även att drabba den övriga verksamheten som VSS utför.

– Vår elitverksamhet är delvis finansierad av de simskolor vi driver, så det är klart att det drabbar oss, säger Ingela Blad till Smålandsposten.

Eftersom kommunen lyder under lagen om offentlig upphandling, vilket betyder bland annat att skattemedlen används på ett kostnadseffektivt sätt.

– Det är beklagligt om det påverkar VSS negativt, men det är inget vi kan hjälpa, säger Ulrika Örnström, administrativ chef på kultur- och fritidsförvaltningen till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons