Annons
Nöje

De håller liv i revytraditionen

Oräkneliga sketch- och musiknummer har passerat revy i Hovmantorp genom åren. Årets upplaga av Hovmantorpsrevyn är den 34:e i ordningen och innehåller många godbitar från året som gått.
– Kungen var ju på besök i Kosta i somras och här i Hovmantorp har man grävt bort en hel ö, säger revyrävarna Håkan och Hanz Henriksson.
Hovmantorp • Publicerad 30 december 2017
Foto: David Färdigh

Hovmantorp och nyårsrevy är en slitstark kombination. För 34:e året på raken laddar nu gänget bakom Hovmantorpsrevyn inför premiären på nyårsafton. Årets upplaga har fått namnet De é ju rolit!

– Totalt blir det 15 föreställningar denna gång, berättar rutinerade revybröderna Håkan och Hanz Henriksson som tillsammans med Carina Engman, Julia Gustavsson, Anne Svahn, Henrik Thor och Charlie Elmgren utgör ensemblen.

Annons

För regin står Björn Elmgren och traditionsenligt har man dessutom revyorkestern som består av ett sexmannaband med blås.

– En levande orkester höjer stämningen!

Hovmantorpsrevyn blandar friskt med sketcher och musiknummer som avhandlar händelser som inträffat under det gångna året. På det lokala planet finns det många guldkorn att plocka menar Håkan och Hanz. Exempelvis att Konungen i somras besökte Kosta, där det numera härskar en annan kung. Och så den omtalade bortgrävningen av en ö i Hovmantorp.

– Det är väldigt tacksamma ämnen att skämta om. Men det är inget elakt, vi gör det med glimten i ögat!

Och att revy går hem i Hovmantorp verkar det inte vara någon tvekan om.

– Populariteten håller i sig. Biljettförsäljningen har gått bra hittills. Nu gäller det bara att finslipa texterna de här sista dagarna. Det är alltid lite nervöst inför premiären.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons