Annons

De kan bli Mästarnas Mästare

Växjö • Publicerad 10 mars 2019
Foto: Janne Danielsson/SVT

SVT-programmet Mästarnas Mästare är tillbaka med en ny säsong. Tio svenska idrottare gör upp om att bli bäst.

– Som alltid tycker vi att det är viktigt att ha en stor spridning på deltagarnas ålder, idrott och bakgrund. Och det tycker jag att vi verkligen har lyckats med i år, säger projektledaren Anders Wistbacka.

Annons

I tio säsonger har Sveriges främsta idrottare gjort upp om att bli Mästarnas mästare. Deltagarna möts i olika tävlingar och förlorare slås ut till dess att bara en är kvar, som sedan kan kalla sig Mästarnas mästare.

I den elfte säsongen, med premiär söndagen den 10 mars, deltar hjältar och medaljörer inom friidrott, boxning, ishockey, orientering, handboll, längdskidåkning och fridykning.

– Det är fantastiskt att så många tittare har hedrat Mästarnas mästare med sin närvaro i elva långa år, inspirationen det ger oss går inte att överskatta. Och berättelsen om Sverige och dess hjältar fortsätter, i år med det mest vältränade gänget hittills, säger Micke Leijnegard, som har varit programledare för Mästarnas mästare sedan starten.

En av de tio deltagarna är mångkamparen Carolina Klüft, uppvuxen i Furuby och Växjö. Hon tävlar i den första gruppen tillsammans med stavhopparen och tidigare världsrekordinnehavaren Kjell Isaksson, boxaren Mikaela Lauren, ishockeyspelaren Tommy Salo och orienteraren Marita Skogum.

I den andra gruppen tävlar fotbollsspelaren Henrik Larsson, ishockeyspelaren Kim Martin, handbollsspelaren Staffan Olsson, Fridykaren Annelie Pompe och och längdskidåkaren Anders Södergren.

– Som alltid tycker vi att det är viktigt att ha en stor spridning på deltagarnas ålder, idrott och bakgrund. Och det tycker jag att vi verkligen har lyckats med i år. Speciellt glad är jag över att vi får med oss den äldste deltagaren i Mästarnas mästares historia: Kjell Isaksson, i den nu heta friidrottsgrenen stavhopp, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare 2019.

Den elfte säsongen av Mästarnas mästare avgörs i och kring staden Kalamata, som ligger på Greklands östkust. Nytt för i år är att en av de utslagna deltagarna har chansen att ta sig tillbaka in i tävlingen genom Mästarkvalet, som leds av Pernilla Wiberg.

Bland tidigare vinnare finns bland annat Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg, före detta Växjö Lakers-tränaren Jörgen Jönsson och Växjösonen Thomas Ravelli.

Mästarnas Mästare sänds i SVT och SVT Play på söndagar klockan 20.00.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons