Annons

De lovar 600 jobb till Växjö

Publicerad 3 februari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Centerpartiet lovar 598 nya jobb till Växjö och över tusen nya jobb till länet. I alla fall om de får igenom sitt nya arbetsmarknadspolitiska förslag som presenterades under kommundagar i Göteborg.

– Vi har låtit analysföretaget ESP undersöka effekterna av vårt förslag och det skulle skapa minst 1 100 arbetstillfällen i Kronobergs län. Det betyder ganska mycket för till exempel lilla Ljungby, med 250 nya jobb, säger Eskil Erlandsson (C), riksdagsledamot från Ljungby till Smålandsposten.

Annons

Förslaget, som skulle kosta 12 miljarder kronor per år, går ut på att slopa arbetsgivaravgiften för personer som är nya på arbetsmarknaden eller som varit arbetslösa en längre period.

– Att etablera sig på arbetsmarknaden är nyckeln till framgång. Vi behöver fler som bidrar till välfärd. Detta är ett förslag i att få fler i arbete, säger han till Smålandsposten. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons