Annons

De prisades av regionen

Publicerad 30 november 2016
Foto: Region Kronoberg
Foto: Region Kronoberg

Varje år delar Region Kronoberg ut priser och stipendier för att uppmärksamma personer som gjort en kulturell insats i länet. Under onsdagen delades 2016 års utmärkelser och bland årets pristagare finns Växjö Pride. Här är alla pristagare:

Årets Kulturpris - Teatergruppen Dramatörerna

Annons

"Genom uppskattade och inkluderande arbetsmetoder engagerar föreningens amatörer i sitt skapande. Teatergruppen Dramatörerna är ett sammanhang där alla är välkomna och får en plats, vilket berikar såväl scenkonstområdet som Kronobergs kulturliv".

Årets Bubblare - Växjö Pride

"Genom att kämpa för ett inkluderande samhälle har Växjö Pride på kort tid blivit uppmärksammat och älskat av tusentals människor. Den storslagna folkfesten, som inspirerat och involverat många kronobergare, är en påminnelse om alla människors lika värde".

Årets Arbetsstipendium - Markus Emilsson

"...som ger bevis på konstnärligt utövande av både bredd och spets där glaskonsten är verktyget för högkvalitativt konstnärligt skapande och på samma gång medel för deltagarfrämjande aktiviteter och samskapande".

Årets Ungdomsstipendium - Robban Högström

"Med sin unicitet och sitt alldeles särskilda förhållningssätt gällande sitt koreografiska språk griper Robban Högström tag i sina åskådare. Genom både eget och delat ledarskap samt ett stort engagemang och strävan efter ständig utveckling har Robban stor potential att bli en framgångsrik scenkonstnär".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons