Annons

De prisas på matmässan

Publicerad 15 augusti 2016
Johan Zethraeus Foto: Henrik Nordell, Smålandsposten
Johan Zethraeus Foto: Henrik Nordell, Smålandsposten

Smålands och Ölands gastronomiska akademi delar årligen ut ”Stora priset för enastående insatser inom småländsk och öländsk gastronomi. Vem som får årets pris avslöjas på Mat2016 i Växjö den 16 september.

Samtidigt delar akademin ut diplom i sex olika kategorier. Där nomineras tre verksamheter i varje kateogri och flera av dem återfinns i Kronobergs län.

Annons

• I kategorin Mat och design kan Norbert Allerman och Randi Bolt i Norrhult få ta emot ett diplom för sin design och tillverkning av belysning.

• I kategorin Den offentliga maten är Sofia Hertbertsson, Växjö kommun, och Jens Vikingsson, Tingsryd kommun nominerade.

• I kategorin Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse kan Malin och Peter Comstedt i Moheda få ett diplom för sin restaurang ”Sjöborgen”.

• I kategorin Främjande av lokal förädling och konsumtion kan Michael Törnström från Sävsjöström få ett diplom. Han driver Mickes Viltrökeri.

• I kategorin Yngre förmåga inom matkultur nomineras Johan Zethraeus från Vislanda som odlar humle på gården Kexlegård.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons