Annons

De räddar många liv - men inte alla

Publicerad 27 maj 2016
Foto: Marie Magnusson, Smålandsposten
Foto: Marie Magnusson, Smålandsposten

[zz802d7r]

– Vi ger hemlösa katter en andra chans till ett bra och värdigt liv, säger Alexandra Schill som är engagerad i föreningen Växjö hemlösa katter till Smålandsposten.

Annons

För ett år sedan startade Jennie Johansson föreningen och sedan dess har ett hundratal hemlösa katter fångats in. Ungefär 50 stycken av dem har fått nya hem, men många har varit i så dåligt skick att de har varit tvungna att avlivas.

– Den största utmaningen för mig personligen är att man måste stålsätta sig, det kommer sjuka kattungar och väldigt många vuxna katter som är i dåligt skick. Och vi kan inte rädda alla, säger Alexandra Schill till Smålandsposten.

Nu stålsätter sig föreningen inför sommaren, då många katter föds och alla finner inte nya hem. Jennie Johansson och Alexandra Schill vädjar till människor med katt att kastrera dem, för att få slut på problemen.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons