Annons

De sågar nya cykelleden

Publicerad 21 juni 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

I lördags invigdes Sydostleden, en cykelled på 27 mil mellan Växjö och Simrishamn. Nu kritiserar Liberalerna i Växjö den invigda leden i en skrivelse till kommunstyrelsen i Växjö. De anser att den inte håller acceptabel standard, inte minst sträckan Bramstorp-Ingelstad.

– Många som cyklade denna sträcka för första gången i lördags blev djup besvikna, säger Lennart Adell Kind, liberalernas gruppledare i Växjö i ett pressmeddelande.

Sträckan var i mycket dåligt skicka och belagd med löst grus som körts upp av traktorer och ryttare. Liberalerna i Växjö vill att "Växjö kommun skyndsamt kräver av Sydostleden att denna sträcka rustas till en acceptabel standard" och att Sydostleden på sin hemsida ska lämna korrekta uppgifter om standarden på delsträckorna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons