Annons

De ska cykla 125 mil i sommar

125 mil på cykel från Växjö till Paris. Så ser sommarens utmaning ut för Team Rynkeby God Morgon Växjö, som består av 22 personer i åldrarna 18 till 60 år. Satsningen görs i syfte att samla in pengar till Barncancerfonden.
Publicerad 2 januari 2018
Foto: Privat

Team Rynkeby är en nordisk cykelutmaning som samlar in pengar i kampen mot barncancer. Lag från i huvudsakligen Danmark och Sverige cyklar till Paris i början av juli. Från Växjö ställer teamet God Morgon Växjö upp.

– Vi kommer cykla 125 mil under åtta dagar. I snitt blir det runt 17 och 18 mil per dag, berättar lagkaptenen Anna Meyer.

Annons

Totalt består laget av 22 cyklister plus serviceteam. Yngste deltagaren är 18 år och den äldste drygt 60. Fördelningen mellan män och kvinnor är helt jämn.

– Vi har en väldigt bra mix i laget. En av tjusningarna med cykelloppet är att man lär känna många nya människor, det blir en fantastisk teamkänsla!

Du var även med i år, vad är det som gör den här utmaningen så lockande?

– Det blir roligare att träna när man har ett sådant här häftigt mål framför sig. Att cykla in i Paris tillsammans med sina lagkamrater är en härlig känsla!

För att gå i land med uppgiften gäller det förstås att träna grundligt. Teamet tränar tillsammans en kväll i veckan, vilket kommer utökas till två när utomhussäsongen börjar. Att cykla 125 mil på åtta dagar sliter ofrånkomligen på kroppen.

– Sträckan i Belgien är den mest krävande eftersom terrängen där är så kuperad. Då gäller det verkligen att peppa varandra när det blir tungt!

Parallellt med träningen samlas det in pengar, bland annat genom att sälja plats för loggor på cyklisternas tröjor och byxor.

– Där har vi nästan nått målet nu, berättar Gunnel Gustafsson, eventansvarig på God Morgon Växjö.

Just event är ett annat sätt att samla in pengar.

– Nu på lördag kommer vi exempelvis ha försäljning och insamlingsbössor på Lakersmatchen på Vida Arena.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons