Annons

De skapar Växjös nya mötesplats

Att skapa en mötesplats för alla och att få Växjöborna att börja umgås igen. Det var visionen för paret Malin och Philip Ståhlgren när de startade Event Center Knock´em Down hösten 2016. Resultatet är ett expanderande nöjespalats som rymmer mat, dryck och över 30 aktiviteter.
– Vi har en stor mix av gäster och evenemang. Det är allt från företagsevent och after work till svensexor och möhippor.
Växjö • Publicerad 31 mars 2018
Foto: Nadia Hagberg

Där en gång det legendariska nattklubben Oléo huserade finns numera Event Center Knock´em Down, nöjesstället som på kort tid blivit Växjöbornas nya träffpunkt. Nyligen invigdes etapp två, bland annat med en ny nöjesglittrande ingång från Västra Esplanaden.

– Gästerna kommer in i det som vi kallar Verandan. Det är vår lounge där man i en lugn och avslappnad miljö kan ta en drink, umgås och värma upp inför kvällen.

Annons

För det är på nedervåningen som äventyren väntar. När gästerna tar trappan ner kommer de till det som Malin och Philip kallar Knock World, en stor öppen pulserande yta med målade husfasader på väggarna och en uppsjö av aktiviteter som exempelvis bowling, shuffleboard, biljard, skyttesimulator, boule och VR.

– Här ska det vara action och rörelse. När man kommer hit ska det kännas som att man befinner sig i en pulserande citymiljö utomlands en fin sommarkväll.

Foto: Nadia Hagberg

I en angränsande avdelning finns restaurangen med plats för 350 gäster.

– Vår Knock Buffé har blivit ett uppskattat inslag i Växjös restaurangvärld. Nästa projekt är att delvis bygga in restaurangen för att skapa en lugnare miljö i den delen.

När Malin och Philip sa upp sig från sina jobb 2016 var det många i omgivningen som höjde på ögonbrynen. Att lämna en stabil tillvaro med fasta anställningar för att börja som företagare i nöjesbranschen kan låta en smula vådligt och äventyrligt.

– Ja, min mamma var väldigt orolig. Men nu har hon börjat lugna ner sig, skrattar Malin.

Visionen var redan från början att skapa ett nöjescenter, en social träffpunkt, som kunde samla folk i alla åldrar. I en tid när många spenderar mycket tid framför dataskärmarna eller mobilerna ville Malin och Philip få Växjöborna att börja umgås igen. Planerna var med andra ord stora, men allt gick inte att förverkliga direkt. En första etapp av Knock´em Down invigdes september 2016.

– Vi är tacksamma mot fastighetsägarna som låtit oss växa in i lokalerna steg för steg.

Etapp två med rejält utökad yta och en ny entré slog upp portarna nu i början av mars. Och mer väntar framöver.

– Ja, vi sneglar redan mot nästa etapp som är tänkt att bli verklighet under 2019. Vi har en stor yta kvar att växa i.

Annons

När Malin och Philip ska beskriva sina roller i företaget konstaterar paret samstämmigt att de kompletterar varandra på ett bra sätt.

– Philip är en otroligt drivande person som alltid ser möjligheter och kommer med nya idéer, säger Malin.

– Och Malin har en fantastiskt social förmåga. Att kunna ta hand om gästerna på ett trevligt sätt är ju helt avgörande när man driver ett sådant här ställe. Du kan ha världens bästa idé men utan ett trevligt bemötande gentemot gästerna så kommer det inte funka, säger Philip.

Foto: Nadia Hagberg

Förutom Malin och Philip består teamet av delägaren Zana Canpolat som är en viktig rådgivare, entreprenör och idéskapare med stor erfarenhet från restaurang- och nöjesbranschen. Salvatore Malmström är restaurangansvarig tillsammans med sin syster Elenore, köksmästare med erfarenheten från Londons restaurangvärld. Tillsammans med övrig personal tar de hand om gästerna som inkluderar allt från barnfamiljer till pensionärer och AW-firare.

– Vi har en härlig bredd när det gäller gäster. Under veckan har vi många företagsevent, på fredag och lördag är det AW-bokningar och helgfirare, och på söndagarna blir det en del barnkalas.

Att driva ett nöjesställe som Knock´em Down är en hel livsstil konstaterar Malin och Philip.

– Ja, det här har blivit vårt andra hem. Totalt brukar vi nog tillbringa 80 timmar i veckan här.

Hinner ni med att spela några av aktiviteterna själva?

– Vi lägger många timmar på att utvärdera och testa nya aktiviteter innan vi tar in dem i verksamheten. Sedan har vi interna personal-mästerskap, avslöjar Philip.

Någon personlig favorit?

– Shuffleboard! Det är roligt och funkar för alla, tipsar Malin.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons