De styrande vill ha bilfritt Växjö

Publicerad 8 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I sitt budgetförslag skriver de Blågröna att de vill få ett helt bilfritt centrum i Växjö. Det är efter att stationsområdet blivit klar som arbetet beräknas ta fart.

– Stationsområdet beräknas vara klart mellan 2020-2025. Efter det kommer vi börja stänga av gator i centrala Växjö, säger Cheryl Jones Fur (Mp), 2:e vice ordförande i tekniska nämnden i Växjö till Smålandsposten.

Partierna har börjat se över vilka gator som kan komma att stängas. En av gatorna som kommer stängas redan innan stationsområdet står färdigt är Liedbergsgatan vid Rosegarden.

– Vi har kollat över gatorna kring stadskärnan och när vi stänger dem så är det för att få stadskärnan att bli mer levande. Det är inte bilar som handlar i butiker utan det är människor, säger Cheryl Jones Fur till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.