Annons

De tar över populär butik i Växjö

Infocares reparationsbutik för elektronik var nedläggningshotad, men nu tar Patrik Anderberg och Tobias Waldorsson över stafettpinnen från Infocare. Med start på fredag kommer de två kollegorna driva vidare butiken i egen regi.
– Vi har en inarbetad kundgrupp och reparationer av exempelvis mobilskärmar är en växande marknad.
Publicerad 29 november 2017
Foto: David Färdigh

IT Care Repairstore, så lyder det nya namnet på butiken. När Magazinet hälsar på så har Patrik och Tobias fullt upp med att förbereda det officiella övertagandet på fredag.

– Målet är att få upp de nya företagsskyltarna till dess. Men inne i butiken blir det inga dramatiska förändringar. Kunderna kommer att känna igen sig.

Annons

Infocare hade som mest drygt 300 anställda i Växjö men de senaste åren har företaget successivt skurit ner verksamheten och från och med årsskiftet kommer det bara finnas kvar cirka tio administrativa tjänster. Patrik och Tobias har jobbat på Infocare i tio år. De senaste tre åren har de haft hand om butiken.

– Med ständigt nya varsel började vi känna oss otrygga. Vi resonerade med varandra och bestämde att den dagen då butiken läggs ner så ska vi tillsammans fråga om vi kan ta över den i egen regi.

Och så i oktober kom varslet och sedan dess har det varit snabba ryck för Patrik och Tobias.

– Infocare var tillmötesgående och gav oss snabbt klartecken att ta över butikslokalen. Det var viktigt eftersom butiksläget är väl inarbetat. Sedan gällde det att få bolagsnamnet registrerat, införskaffa betalningssystem och beställa skyltar.

Patrik och Tobias har fått mycket positiv respons på sitt beslut. Kunderna är glada och lättade över att butiken nu drivs vidare. Patrik och Tobias ser ljust på framtiden.

– Framför allt reparationer av mobilskärmar är en växande marknad. I Växjö finns idag 100 000-tals mobiler och beräkningar visar att över 50 procent av mobilerna går sönder någon gång under sin brukningstid. Att laga en mobilskärm kostar runt tusenlappen, vilket ska jämföras med 5000-6000 kronor om man köper en ny mobil. Att laga stället för slit- och släng ligger dessutom i tiden.

Snabbheten är Patrik och Tobias stora trumfkort.

– Oftast kan vi laga mobiler på en timme. Vi behöver inte skicka i väg sakerna utan fixar det direkt på plats. Den snabba servicen uppskattas av kunderna.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons