Annons

De utformar nya storbygget i Växjö

Växjö • Publicerad 24 maj 2018
Foto: Olof Elfverson

Visma och Castellum planerar att bygga ett nytt it-nav i Växjö. Vid I11 finns det planer på en ny samlingsplats för it-utveckling och innovation. Den nya storsatsningen har fått namnet WeXO, där tre utvalda arkitektbyråer kommer att få ge förslag till utformningen.

I veckan presenterades de tre arkitektbyråerna. Det är Arkitektbolaget, Henning Larsen och Tengbom som får chansen att ta fram förslag på utformningen.

Annons

De kommer att presentera ett var sitt förslag och bedömningsgruppen utgörs bland annat av representanter från Castellum och Visma, stadsarkitekten Henrik Wibroe och Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är väldigt nöjd och stolt över uppställningen av arkitektbyråerna, det är en spännande bredd och erfarenhet bland deltagarna. Jag tror att vi kommer att få se en stor idérikedom och kreativitet i de kommande förslagen, säger Jenny Rungegård, Affärsområdeschef Castellum Växjö, i ett pressmeddelande.

Förslagen ska bedömas i september/oktober, då även en vernissage ska hållas för allmänheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons