Annons

De vill förbjuda plastpåsar

Publicerad 8 maj 2017
Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN

Det Liberala Ungdomsförbundet Kronoberg vill förbjuda engångsplastpåsar. I ett pressmeddelande skriver ungdomsförbundet att de vill att Liberalerna ska verka för ett nationellt förbud och att de därför har skrivit en motion om saken till partiets landsmöte i november.

– Engångsplastpåsar är ett av det absolut vanligaste skräpet på land, till havs och vid våra stränder. De är en enorm börda och kostnad för drabbade kommuner, och fyller våra hav på ett sätt som skadar både fåglar och havsdjur. De mikroplaster som skapas vid nedbrytning utgör en allt större hälsorisk, inte bara för djuren utan också för oss människor. De flesta plaster görs också av olja och bidrar därför till klimatproblemen, säger Matti Welin, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet Kronoberg, i pressmeddelandet.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons