Annons

De vill ge fattiga familjer en rikare jul

Publicerad 21 november 2016

[zwv1jqxp]

Insamlingen Julhjälpen, där privatpersoner köper julklappar till familjer som har det svårt ekonomiskt, startade för ett par år sedan av två Älmhultsbor. Nu har Petra Friberg och Bella Pfaus Friberg tagit initiativet till Växjö.

Annons

– Vi har fler familjer som är i behov av hjälp än givare. Familjernas situation kan vara väldigt olika, en del är ensamstående, andra är arbetslösa, sjukpensionärer eller bara har det allmänt dåligt ekonomiskt, säger Bella Pfaus Friberg till Smålandsposten.

Via Facebooksidan Julhjälpen i Växjö kan man antingen swisha pengar till julmat eller skänka julklappar till både barn och vuxna.

– Julklappar de önskar sig är leksaker, kläder och presentkort till sådant de inte annars har råd till, som en klippning hos frisören, säger Petra Friberg till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons