Annons

De vill ge unga inflytande

Publicerad 10 januari 2017
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

I en motion till Växjö kommunfullmäktige föreslår Malin Lauber (S), kommunalråd i Växjö, att det ska utarbetas ett ungdomspolitiskt handlingsprogram med fokus på ungas levnadsvillkor och inflytande.

– Barn och ungdomar är framtiden för Växjö kommun och därför måste deras tankar, åsikter och levnadsvillkor särskilt beaktas och tas på allvar. Hur vi formar samhället är avgörande för att barn och unga ska ha goda livsvillkor, säger Malin Lauber (S) i ett pressmeddelande.

Annons

Utgångspunkten är de mänskliga rättigheterna i barnkonventionen och Lauber menar att kommunens nuvarande arbete med ungdomsenkäten LUPP inte räcker.

– Idag finns ingen tydlig agenda för ungdomspolitiken i Växjö kommun och den belyses därför inte på det sätt den förtjänar, säger Malin Lauber (S) i ett pressmeddelande.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons