Annons

De vill ha dina gamla sportprylar

Publicerad 7 april 2016
Felicia Ericsson, Jennifer Nilsson och Simon Lundqvist samlar in gamla sportartiklar. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Felicia Ericsson, Jennifer Nilsson och Simon Lundqvist samlar in gamla sportartiklar. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Gamla idrottsprylar ska få nytt liv med hjälp av Felicia Ericsson, Jennifer Nilsson och Simon Lundqvist. De pluggar Coaching & sport management på Linnéuniversitetet och har startat välgörenhetsprojektet Ge Vidare Idrott. Tanken är att de ska samla in sportprylar som inte längre används och förmedla vidare till bättre behövande.

Inspirationen har de hämtat från insamlingen Ge bort till sport och under tre insamlingstillfällen under maj månad kommer de att samla in utrustningen. De planerade från början att å in utrustning för 100 personer men efter att de har sett att många har mer att ge, har ambitionsnivån höjts.

Annons

Tanken med projektet är att de ska ge bättre förutsättningar till skolidrotten och till den kommunala spontanidrotten.

– Vi har fått höra att många kommer dit utan utrustning. Ingen ska känna sig utesluten från idrotten för att man inte har materialet, säger Simon Lundqvist till Smålandsposten.

Tillsammans med kommunen ska de se till att den insamlade utrustningen hamnar rätt. Utrustningen ska förmedlas vidare till fyra stycken utlåningsförråd i Teleborg, Araby, Braås och Lammhult.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons