Annons

De vill överklaga jättehyrorna

Publicerad 26 januari 2018
Foto: Växjöbostäder

Under torsdagen lades de 248 studentlägenheterna i nybygget vid campus ut för intresseanmälan på Boplats Växjö. Många har reagerat på de höga hyrorna som de boende kommer att tvingas betala och nu vill Hyresgästföreningen hjälpa studenter att överklaga hyrorna, skriver SVT Småland.

– Nu är de visserligen nyproducerade, men ändå. De gjorde om ett par studieutrymmen på campus till lägenheter för ett tag sen och de låg på runt 3000 kronor i hyra. Och det är kanske där jag känner att max är, 3500 kronor för en etta, säger Susanne Filipsson, förtroendevald förhandlare på Hyresgästföreningen i Växjö, till SVT Småland.

Annons

En månadshyra, beräknat på tio månader, för en etta i nybyggda kvarteret Docenten ligger på 6 701 kronor och tvåorna har en hyra på över 10 500 kronor. Enligt SVT Småland har hyrorna inte förhandlats eftersom Växjöbostäders och Hyresgästföreningens förhandlingar bröt samman.

MISSA INTE VÄXJÖBOSTÄDERS SVAR PÅ KRITIKEN

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons