Den förre stjärncentern ska drilla forwards

Publicerad 3 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Spelaren Jörgen Jönsson har ett av världens snyggaste hockey-CV med två OS-guld, två VM-guld och fem SM-guld. Nu är det dags för en ny milstolpe för tränaren Jörgen Jönsson.

43-åringen är ny i Växjö Lakers ledarstab och kommer närmast från en säsong som huvudtränare i division 1-laget Forshaga. I Växjö Lakers kommer han att ha ett speciellt ansvar för att träna forwards. Sedan tidigare är Fredrik Hellgren ansvarig för backarna.

Under säsongens första ispass i Vida Arena såg vi direkt att träningarna inte kommer att se ut som tidigare. Fredrik Hellgren samlade åtta backar på ena halvan. Jörgen Jönsson körde en annan övning med tio forwards mot två målvakter på andra halvan.

– Jag ska jobba med forwards och powerplay, säger Jörgen Jönsson när han beskriver sin nya roll.

Hur känns det nya uppdraget?

– Det känns bra. Det är naturligt. Jag har spelat center och var okej defensivt också, men det är alltid kul att göra mål och fundera på lösningar.

Vad tycker du om truppen?

– Det finns ålder och rutin. Det finns ungdomlig entusiasm. Det finns skicklighet i massor och hårdhet och kraft i mycket. Jag tycker att det finns ett bra spektra i det lag vi har fått att jobba med.

Vad tror du om säsongen?

– Jag tror alltid att det blir bra. Jag kommer med en bakgrund av att alltid ha chansen och det tror jag att jag kommer att ha här också. Vi har chansen att få ihop ett lag som kan kämpa om guldet, absolut. Som vanligt är det ett stort och hårt jobb och alla måste acceptera den uppgift de får. Det här är första gången jag är med i en miljö där man har tydligare riktlinjer kring vem som gör vad i spelet också. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas, säger Jörgen Jönsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.