Annons

Derby inleder division 2

I kväll är det premiär för innebandyns division 2. Säsongen öppnar med derby mellan Hovshaga och Ingelstad.
Hovshaga • Publicerad 6 oktober 2017
Hovshaga möter nykomlingen Ingelstad i division 2-premiären.
Hovshaga möter nykomlingen Ingelstad i division 2-premiären.Foto: Lena Gunnarsson

Tolv lag spelar i division 2-innebandyn den här säsongen. Två av lagen kommer från Kronobergs län. Hovshaga och Ingelstad kommer i övrigt att möta lag från Jönköping, Kalmar och Blekinge län.

Hovshaga slutade femma förra säsongen och har nyligen utsett Pontus Johansson och förra säsongens poängkung Linus Persson till lagkaptener. I en intervju på klubbens hemsida snackar de upp premiärderbyt.

Annons

– På förhand den roligaste premiären i karriären vill jag säga. Vi ska komma väl förberedda inför matchen där alla vet sin uppgift, säger Linus Persson till HAIF:s hemsida.

HAIF har ett par nya spelare i truppen. Hampus Starkenberg Svensson kommer från Vimmerby, Albin Rylander ansluter från Hovmantorp, målvakten Philip Bratt från Sandbäckshult och Jesper Andersson kommer från Höllviken. Laget tränas av Christoffer Tiderman som har hjälp av Andree Gustafsson och Jesper Andersson.

– Vi har inte satt ett resultat mål, utan vi sträva efter ständig utveckling. Det innebär att vara med i toppen och slåss precis som föra året, säger tränaren Tiderman.

Hur känns det att öppna med derby?

– Tycker det hade vart roligare om matchen kom en bit in i serien, men blir givetvis väldigt roligt ikväll.

Ingelstads IBK är nykomlingar i serien. Viktor Gustavsson tränar laget även denna säsong och till sin hjälp har han Johan Widenberg och Anders Karlsson. På listan över nyförvärv hittar vi Viktor Gustafsson från Lagan, Olof Berg från Hovshaga, Victor Eriksson från Hovmantorp och Ludwig Helge som gör comeback efter en säsongs uppehåll.

– Vi har som mål att maximera våra prestationer vecka för vecka. Vi är nykomlingar och vet ej vart vi står så då fokuserar vi på våra egna prestationer och valen vi gör. Slår dessa väl ut är jag övertygad om att vi kan bli slagkraftiga även i Div.2, säger Viktor Gustavsson.

Och derby direkt?

– Vi myser med detta upplägget. Det kommer bli en innebandy-fest med fullt hus och bra stämning, där vi dessutom får slå ur underläge. Svårt att se en mer inspirerande första uppgift än det.

Matchen börjar klockan 19.45 i kväll.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons