Annons

Derbydags i Östers genrep

Öster har kryssat sig genom försäsongen. På söndag är det genrep inför påskens premiär mot Degerfors. För motståndet står allsvenska grannen Kalmar FF.
Växjö • Publicerad 24 mars 2018
Foto: Andreas Nilelind, Växjöbladet

Under vintern har Öster kryssat mot de allsvenska lagen Trelleborg, Sirius och IFK Göteborg. Försäsongen har också bjudit på en vinst mot Varberg, ett oavgjort resultat mot GAIS och en förlust mot Helsingborg.

– Rent resultatmässigt är det klart att man hade velat vinna fler matcher, men sedan vet jag också att det är liksom helt oväsentligt egentligen. Jag tror att det viktigaste är att vi skaffar oss självförtroende och tro på vad vi gör och det skapar vi mer genom att spelarna känner att vi spelar bra, är svåra att möta och att vi är bättre än motståndarna rent spelmässigt. Den känslan bygger mer självförtroende.

Annons

På påskdagen är det dags för premiär i superettan hemma mot Degerfors. En vecka före det väntar genrep mot Kalmar FF på Gasten i Kalmar. Östertruppen är i stort sett ordinarie och har klarat sig från allvarliga skador under försäsongen. I senaste träningsmatchen fick Liridon Silka en smäll, men enligt Christian Järdler var det inte speciellt allvarligt.

– Vi ser väl en stor tveksamhet till matchen mot Kalmar, men vi är helt hundra säkra på att han är tillgänglig till premiären.

En annan nyhet de senaste dagarna är att Öster fortsätter sitt samarbete med Räppe. Klubbarna har skrivit ett samarbetsavtal som gör att Östers lovande spelare under 23 år kan få nyttig seniormatchning i division 2-fotbollen.

–  Jag tycker att det är en strålande möjlighet för oss. Det är bra för Räppe. De får in duktiga spelare. Vi har möjlighet att ge spelare matchning när vi tycker det passar, säger Christian Järdler.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons