Derbyvinst för Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 28 oktober 2017

Växjö Lakers vann säsongens första derby mot HV71. Ett fulltsatt Vida Arena fick se hemmalaget vinna med 2–1 efter förlängning.

Matchens första mål kom i powerplay i andra perioden. Det var Växjö Lakers nya superkedja som låg bakom det. Tuomas Kiiskinen och Elias Pettersson assisterade Robert Rosén som verkligen hittat formen. HV skulle dock replikera snabbt. Sebastian Wännström kvitterade innan andra perioden var över.

Efter en mållös tredje period väntade förlängning. Där blev lagkaptenen Liam Reddox hemmahjälte med sitt mål efter 2.40. Linus Högberg assisterade.