Annons

"Det är en av de saker jag gillar mest hos Sam Hallam"

Publicerad 30 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

På fredag möts de båda lagen som kom kämpade om SM-guldet förra året. Lakers och Skellefteå möts i semifinal ett av sju på bortais mot Skellefteå.

Skellefteås sportchef Lars Johansson har hämtat hockeyinspirationen från det östliga spelsättet och Henrik Evertsson har visat intresse för den västliga stilen. Han har aldrig fört en Nordamerikansk hockey rakt av.

Annons

– Det jag tagit med mig från Nordamerika handlar om att vinna, om att äta sig in i säsongen, äta sig in i ett slutspel. Det är en av de saker jag gillar mest hos Sam Hallam, hans förmåga att tugga sig in i motståndarna och få laget att bli bättre och bättre och bättre och maximera chanserna att vinna. För mig är det viktiga att vinna, sen är det lite skitsamma hur det ser ut, säger han till Smålandsposten.

Sportcheferna är goda vänner med varandra och Henrik Evertsson kan inget annat än berömma Skellefteås Lars Johanssons arbete i det Västerbottniska laget.

– Det här säger jag inte för att lägga över ett favoritskap på Skellefteå men det de gör saknar motstycke i världen. Visa mig ett annat lag inom någon sport som håller en sådan framgångskurva som Skellefteå. Det kanske finns något fotbollslag, Manchester United, Barcelona eller något annat, men om det finns det har de lagen en enorm ekonomisk fördel gentemot 90 procent av de andra lagen i ligan. Skellefteå spenderar inte ens mest pengar i SHL utan ligger i mitten av den översta tredjedelen. Ändå vinner de grundserien fyra år i sträck och spelar fem raka SM-finaler. Och hur många spelare har de inte tappat till KHL och NHL under tiden? Nämn ett annat lag som har en sådan obruten framgång, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons